top of page

Перспективний план розвитку

Бахмутської загальноосвітньої школи

 І-ІІІ ступенів

Соледарської міської ради

Донецької області

на 2018-2023 рр.

Підготувала: Мартинова Тетяна Миколаївна

2018 р.

І. Паспорт

         Перспективний план розвитку навчального закладу є комплексом науково-методичних, матеріально-технічних та управлінських проектів із визначенням шляхів їх реалізації. У ньому максимально враховані потреби педагогічного, учнівського та батьківського колективів школи.

 

Тип програми                               Перспективний план розвитку

Підстава для  розробки   плану

  • Необхідність удосконалення якості освітніх послуг, які надає заклад, вироблення освітньої та наукової стратегії з урахуванням якісних змін удержаві.

Нормативно-правова база   Закони України

 «Про освіту»

 «Про загальну середню освіту»

 «Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу»

 «Про попередження насильства в сім'ї» Укази Президента України

 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді   на 2016-2020 роки» від 13 жовтня 2015 року №580/2015

 «Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до  2021 року»від 25 червня 2013 року №344/2013

 «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в  Україні»від 30 вересня 2010 року №926/2010

 «Про Національну доктрину розвитку освіти»від 17 квітня 2002 року №347/2002

Мета плану   

  • Створення умов для забезпечення в школі сучасної, доступної та якісної  системи освіти відповідно до вимог суспільства, запитів особистості й  потреб держави;

  • забезпечення ефективного управління розвитком   загальноосвітнього закладу

Завдання  плану

 Формування інформаційно-комунікаційної та комунікативної компетентностей учнів.

 Запровадження освітніх інновацій, інформаційно-комунікаційних педагогічних технологій.

 Впровадження здоров’язберігаючої технології в навчально-виховний процес.

 Створення толерантного середовища у навчальному закладі.

 Розвиток комунікативних здібностей учнів.

 Створення сприятливих умов для пошуку, підтримки та розвитку обдарованих дітей і молоді.

 Підтримка дітей і молоді з особливими потребами.

 Забезпечення консолідації та взаємодії соціальних партнерів із метою інтенсифікації розвитку й удосконалення освітнього середовища.

 Приведення матеріально-технічного стану школи у відповідність із потребами сучасної освіти.

 Забезпечення розвитку кадрового потенціалу, плану проходження курсової перепідготовки та атестації педагогічних працівників.

 Забезпечення реалізації основних напрямків методичної, виховної роботи школи.

 Забезпечення внутрішньошкільного контролю за викладанням предметів.

 

Термін  реалізації   плану                    2018-2023 рр.

Ресурсне  забезпечення   плану

 Підвищення кваліфікаційного рівня педагогів школи.

 Залучення фахівців державних та громадських організацій у якості консультантів.

 Розробка та реалізація механізмів залучення додаткових фінансових і матеріальних ресурсів (цільових соціальних проектів, інвестицій,

благодійних внесків тощо); підвищення ефективності використання бюджетних та позабюджетних коштів.

Структура  плану

I. Паспорт

II. Вступ

III. План розвитку школи на 2018-2023 рр.

1. Загальні положення

2. Мета та завдання

3. Зміст діяльності

4. Основні шляхи реалізації перспективного плану на період  2018-2023 рр.

5. Проекти.

            Очікувані      результати

 Забезпечення умов для здобуття сучасної, доступної та якісної освіти відповідно до вимог суспільства, запитів особистості й потреб держави.

 Підвищення рівня професійної компетентності педагогів (психолого- педагогічними знаннями та вміннями, володіння прийомами

індивідуалізації навчання та виховання учнів).

 Підвищення рівня навчальних досягнень учнів.

 Підвищення якості вихованості школярів.

 Створення позитивного іміджу школи в соціумі громади, підвищення її конкурентоздатності. Показники   ефективності  плану

 Поліпшення якісних показників ЗНО, ДПА, результатів предметних олімпіад.

 Зростання позитивного іміджу навчального закладу та конкурентоздатності школи на ринку освітніх послуг.

 Збільшення контингенту учнів.

 Розширення ділових партнерських зв’язків.

 

ІІ.Вступ

                                                    Людина має відповідати за інших,

                                                   діяти разом у напрямку досягнення мети.

                                                                                        Д. Брюннер

          Підготовка перспективного плану розвитку Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Соледарської  міської ради Донецької області на 2018-2023 рр. зумовлена якісним оновленням змісту освіти, який полягає в необхідності привести її у відповідність із європейськими стандартами, потребами сучасного життя, запитами суспільства щодо якісної та доступної освіти. Пріоритетними напрямами розвитку освіти є формування високого рівня інформаційної культури кожного члена суспільства, держави; упровадження сучасних інформаційних технологій у навчально-виховний процес. Сучасне суспільство переходить до постіндустріальної доби, в якій цивілізація стає інформаційною. З тим нагальною залишається здатність особистості формувати міжособистісні стосунки, вступати в комунікацію, володіти різними соціальними ролями.       Проблема активного використання інформаційно-комунікаційних та комунікативних технологій стає все актуальнішою. Так, у Державному стандарті базової і повної загальної середньої освіти (постанова Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 №1392) зазначено: «Формування інформаційно- комунікаційної компетенції учнів, зміст якої є інтегративним, відбувається у результаті застосування під час вивчення всіх предметів навчального циклу діяльнісного підходу. Навчальними програмами обов’язково передбачається внесок кожного навчального предмета у формуванні зазначеної компетентності». Одночасно обов’язковою умовою використання сучасних педагогічних технологій, методичних заходів є збереження фізичного та психічного здоров’я учнів, формування позитивного ставлення до здорового способу життя. Перспективний план визначає основні шляхи розвитку школи. Він скеровує педагогів до реалізації ціннісних пріоритетів особистості, задоволення освітніх потреб молоді, створення розвивального середовища, у якому б реалізувалася сучасна модель випускника, особистості, що володіє технологіями усного та письмового спілкування різними мовами, у тому числі й комп’ютерного програмування, уключаючи спілкування через Інтернет. План розвитку школи спрямований у площину цінностей особистісного розвитку, варіативності й відкритості освітньої системи закладу, зумовлює модернізацію чинників, які впливають на якість навчально-виховного процесу, змісту освіти, форм і методів навчання й виховання, системи контролю й оцінювання, управлінських рішень, взаємовідповідальності всіх учасників навчально-виховного процесу.

ІІІ. План розвитку школи на 2018-2023 рр.

1. Загальні положення

      Пріоритетним напрямком сучасної освітньої системи України, що

підтверджено сучасними державними законами та нормативними документами, є  доступ до якісної освіти, до найкращих світових здобутків у освітній галузі.

     Новий Державний стандарт початкової освіти, базової і повної загальної середньої освіти орієнтує педагогів на перехід від декларування переваг особистісної моделі до її практичного впровадження. Визначено вимоги до навчальних досягнень учнів, які відповідають змісту і структурі предметних компетентностей (учень знає, розуміє, застосовує, аналізує, виявляє ставлення, оцінює, тощо). Разом із предметною підготовкою за роки здобуття загальної  середньої освіти діти мають оволодіти ключовими компетентностями, до яких,  згідно з міжнародними домовленостями, віднесено: уміння вчитися, спілкуватися  державною, рідною та іноземними мовами; математична і базова компетентності  в галузі природознавства і техніки; інформаційно-комунікаційна; соціальна і  громадянська; загальнокультурна; підприємницька; здоров’язберігаюча.

      Державний стандарт ґрунтується на засадах особистісно орієнтованого,

компетентнісного та діяльнісного підходів. Діяльнісний підхід спрямований на  розвиток умінь і навичок учня, застосування здобутих знань у практичній ситуації, пошук шляхів інтеграції до соціокультурного та природного середовища.

        2. Основна мета  діяльності навчального закладу – це безперервний процес підвищення ефективності навчально-виховного процесу з одночасним урахуванням потреб суспільства, потреб особистості учня. Цьому сприяє застосування новітніх досягнень педагогіки та психології, використання інноваційних технологій навчання, комп’ютеризація навчально-виховного процесу.

Місія школи

  1. Стати освітнім центром в мікрорайоні, вибираючи напрями і профілі роботи, що цікавлять населення;

  2. Сприяти в становленні культурно-моральної орієнтації учнів, здатності приймати вироблені культурною традицією навколишнього соціуму ідеали, творчо осмислювати і перетворювати їх, виходячи з реалій сучасного світу, і включати у власне життя.

  3. Забезпечити здобуття якісної основної і загальної середньої освіти кожним учнем відповідно до індивідуальних можливостей;

  4. Затвердження соціального оптимізму, який проявляється через :

  • соціальну ініціативу;

  • готовність до конструктивної зміни оточуючого середовища;

  • стійку громадянську позицію;

  • вміння швидко адаптуватися до змін у суспільстві;

Завдання школи:

  • Побудова процесу виховання, розвитку і навчання на основі вивчення даних індивідуальних особливостей та аналізу досліджень стану здоров’я школярів.

  • Виховання національно-свідомого громадянина України.

  • Організація педагогічного керівництва самоосвітньої діяльності школярів.

  • Продовження моніторингу вчителя й учня.

  • Організація психолого-педагогічного супроводу обдарованих і талановитих дітей.

  •  Організація профільного та допрофільного навчання.

  • Вдосконалення системи контролю навчальних досягнень учнів.

  • Створення банку діагностики вчителів реальних результатів роботи школи.

  • Розвиток матеріальної бази школи.

  • Правовиховна робота у школі.

  • Робота з батьками учнів.

  • Постійне впровадження в НВП здоров’язберігаючих технологій.

Гіпотеза:  якщо створити максимально комфортні умови, визначити методологію, філософію освіти й виховання дітей, зорієнтувати їх на творчу діяльність – це сприятиме гармонійному розвитку особистості, її самореалізації в соціокультурному просторі, дозволить щонайповніше розвивати природні здібності й нахили дитини.

Пріоритетні напрямки роботи:

      Формування багатомірного освітнього простору для дітей віком від 6 до 18 років, орієнтованого на індивідуальний розвиток особистості, через навчання і виховання.

  • Створення багатофункціонального освітнього середовища, що забезпечує здобуття основної і загальної середньої освіти кожним учнем з урахуванням його індивідуальних особливостей.

  • Побудова служби супроводу і корекції. Розвиток системи підтримки талановитих дітей.

  • Створення шкільного простору, який дозволить ефективно організувати проектну діяльність, зайняття в малих групах,різноманітніформи роботи з дітьми . Використання потенціалугромадидля залучення дітей і підлітків дорозвитку творчості.

  • Освоєння механізмів роботи з батьками, що забезпечують їх залучення і відповідальність за результати освіти дитини.

  • Розробка і впровадження шкільних локальних актів, що забезпечують правову основу взаємовідносин усіх учасників освітнього процесу(охорона праці, здоров'я учителя).

  • Створення умов для зростання кваліфікації педагогічного і управлінського персоналу.

  • Створення умов для збереження і зміцнення здоров'я школярів.

3. Зміст діяльності

1. Реалізація державної політики в галузі освіти.

№ п/п

Зміст роботи

Відповідальний

Термін виконання

1. Забезпечити виконання Законів України „Про освіту”, „Про загальну середню освіту” та інших законодавчих актів України, спрямованих на створення нової освіти нашої держави.

                                                                                                                       Адміністрація школи, педколектив     2018-2023 р.р.

2. Здійснити заходи по створенню сприятливих умов для отримання учнями повної загальної середньої освіти.

                                                                                                                      Адміністрація школи, педколектив          2018-2023 р.р.

3. Організувати при школі екстернатну та індивідуальну форми навчання (за потребою)

                                                                                                                        Адміністрація школи                2018-2023 р.р.

4. Організаційне та навчально-методичне забезпечення діяльності школи.

№ п/п

Зміст роботи

Відповідальний

Термін виконання

1.Розробити і запровадити основні засади режиму роботи школи у відповідності із Законом ”Про загальну середню освіту” з визначенням тривалості навчального року, канікул, уроків, позакласних і позашкільних заходів.

                                                                                                                         Адміністрація школи, рада школи                         Щороку

2. Скоординувати зусилля школи, батьківської громадськості, опікунської ради, органів влади щодо охоплення всіх учнів навчанням. Налагодити чіткий облік дітей шкільного віку у відповідності з інструкцією.

                                                                                                                       Адміністрація школи, педколектив                        2018-2023 р.р.рр

3.Скоординувати різні форми підготовки дітей до школи. Проводити заняття Школи майбутнього першокласника.

                                                                                             Адміністрація школи, вчителі початкових класів                                 2018-2023 р.р.

4.Розробити комплекс заходів по забезпеченню наступності у роботі дитячого садка і початкової школи у відповідності з державними стандартами.

                                                                                                                      Адміністрація школи, педколектив            2018-2023 р.р.

5.На основі базового навчального плану розробити обґрунтування і складання робочих навчальних планів школи з конкретизацією варіативної складової і визначенням профілю навчання з урахуванням специфіки школи.

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

6.Впроваджувати ефективні методики і технології особистісно-орієнтованого, інтерактивного, компетентнісного навчання і виховання учнів. Визначити перспективний вибір методичних проблем і пріоритетних цілей (на 5 років). Спланувати систему роботи по відпрацюванню системи моніторингу якості освіти.

Адміністрація школи, керівники ШМО

2018-2023 р.р.

7.Впроваджувати систему виховної роботи у відповідності з інструктивно-методичними листами

Заступник директора з ВР, педагог-організатор, керівники ШМО

2018-2023 р.р.

8.Організувати підготовку та проведення олімпіад, конкурсів, турнірів для учнівської молоді

Адміністрація школи, педколектив

2018-2023 р.р.

9.Забезпечити медичне обслуговування учнів і вчителів згідно з чинним законодавством

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

10.Розробити і впроваджувати комплекс заходів, направлених на створення умов для збереження здоров'я дітей, формування здорового і безпечного способу життя, здатності до саморегуляції поведінки, відтворення працездатності

Адміністрація школи, учителі основ здоров`я, фізичної культури. психолог

2018-2023 р.р.

11.Запровадити психологічне супроводження навчально-виховного процесу. Скоординувати роботу по вивченню індивідуальних особливостей та рівнів вихованості учнів

Адміністрація школи, керівники ШМО, психолог

2018-2023 р.р.

12.Реалізувати проект «Формування ключових і предметних компетентностей учнів початкової школи засобами ІКТ»

Адміністрація школи, вчителі початкових класів, психолог

2018-2023 р.р.

13.Проводити роботу по реалізації проекту «ШКОЛА СПРИЯННЯ ЗДОРОВ’Ю ТА УСПІХУ»

Адміністрація школи, педколектив

2018-2023 р.р.

3. Висока освіченість учителя.

№ п/п

Зміст роботи

Відповідальний

Термін виконання

1.Проводити щорічний аналіз перспективних кадрових потреб, формування та розміщення на його основі заявки на педагогічні кадри в Соледарському Управлінні  освіти.

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

2.Забезпечити курсову перепідготовку вчителів школи згідно перспективного плану.

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

3.Розробити штатний розпис школи у відповідності з типовими нормативами штатів загальноосвітніх навчальних закладів з урахуванням особливостей роботи школи

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

4.Впроваджувати шкільний проект «Кадри», який направлений на створення умов для удосконалення професійної майстерності, творчого росту і соціального захисту вчителів.

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

5.Стимулювати кращих випускників школи для цільового вступу на педагогічні спеціальності до педагогічних училищ, коледжів, інститутів та університетів

Адміністрація школи, педагогичний колектив.

2018-2023 р.р.

6.Забезпечити проведення атестації педагогічних працівників школи відповідно перспективного плану атестації.

Атестаційна комісія.

2018-2023 р.р.

4. Робота з батьками.

№ п/п

Зміст роботи

Відповідальний

Термін виконання

1.Проводити психолого-методично-педагогічних лекторіїв для батьків школи з проблем розвитку, виховання і охорони здоров'я дітей і підлітків.

Заступник директора НВР, психолог

2018-2023 р.р.

2.Створити соціально-педагогічні умови для єдності родинного, дошкільного і шкільного виховання дітей, що проживають в мікрорайоні школи.

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

3.Здійснювати комплекс – заходів по виявленню і обліку дітей і сімей, які потребують соціально-матеріальної підтримки: дітей-сиріт, напівсиріт, з багатодітних і малозабезпечених сімей, організації надання матеріальної допомоги.

Адміністрація школи, класні керівники

2018-2023 р.р.

4.Проводити роботу по реалізації проекту "Сім'я і школа"

 

 

5. Освітнє середовище.

№ п/п

Зміст роботи

Відповідальний

Термін виконання

1.Розробити і запровадити систему співпраці з громадськістю. Передбачити проведення спільних зустрічей з питань співпраці, заходів з обміну досвідом, повними ресурсами.

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

2.Здійснювати організаційну роботу з укладання взаємовигідних договорів між установами освіти, науки, культури, охорони здоров'я, підприємствами та організаціями і школою про співробітництво і співпрацю

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

3.Здійснювати постійний зв’язок з органами місцевої виконавчої влади у вирішенні освітніх завдань школи.

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

4.Організувати освітнє співробітництво з школами нового типу, ліцеями, гімназіями, комплексами і ін.

Адміністрація школи

2018-2023 р.р.

6. Школа і національне відродження

№ п/п

Зміст роботи

Відповідальний

Термін виконання

1.Проводити роботу по реалізації проекту «Плекаємо патріотів України»

Адміністрація школи, педколектив

2018-2023 р.р.

2.Організувати при школі екстернатну та індивідуальну форми навчання (за потребою)

Адміністрація школи, педколектив

2018-2023 р.р.

 

7. Управління сучасною школою.

№ п/п

Зміст роботи

Відповідальний

Термін виконання

1.Здійснювати моніторинг результатів діяльності на кожному етапі реалізації програми розвитку освітньої системи школи у відповідності до критерів оцінювання

Адміністрація, рада школи

2018-2023 р.р.

2.Модернізувати систему управління школою шляхом: - переходу до програмно-цільового управління - впровадження системи моніторингу (управлінського, педагогічного, якості освіти, оздоровчої функції) - впровадження новітніх інформативно-управлінських і комп’ютерних технологій

Адміністрація школи

2018-2023 р.р..

3.Забезпечити ефективне функціонування управлінської підсистеми, основної на чіткому розмежуванні функцій, сучасних принципах і законах управління, новий педагогічній етиці.

Адміністрація школи, керівники ШМО

2018-2023 р.р.

4.Проводити психолого-педагогічний моніторинг стану навчання, виховання і розвитку учнів школи згідно перспективного плану внутрішнього контролю. Підготувати аналітичні матеріали, методичні рекомендації для прийняття управлінських рішень

Адміністрація школи, керівники ШМО

2018-2023 р.р.

5.Забезпечити моральне та матеріальне заохочення вчителів, які домоглись найбільш високих показників

Адміністрація школи, профспілковий комітет

2018-2023 р.р.

6.Скоординувати роботу всіх учасників навчально-виховного процесу з переведенням школи в режим розвитку

Рада школи, адміністрація школи

2018-2023 р.р.

 

8. Матеріально-технічне та фінансове забезпечення діяльності школи.

№ п/п

Зміст роботи

Відповідальний

Термін виконання

1. Проводити щорічно аналіз перспективних матеріально-технічних і фінансових потреб школи та формувати на його основі випереджаючі розрахунки матеріально-технічного і фінансового забезпечення згідно нормативів.

                                                                                   Адміністрація школи                       2018-2023 р.р.

2.Розробити обґрунтування організації господарської діяльності школи у відповідності з нормативною базою.

                                                                                   Адміністрація школи, завгосп      2018-2023 р.р.

3.Подати до Управління  освіти пропозиції і розрахунки, щодо капітального та поточних ремонтів:

 - поточний ремонт школи;

 - заміни вікон на металопластикові;

 - капітальний  ремонт спортивного залу;

 -ремонт харчоблок;

- ремонт комунікацій.

                                                                                     Відділ освіти, адміністрація школи                      2018-2023 р.р..

4.Подати до Управління  освіти пропозиції щодо оновлення матеріально-технічного стану школи:

 -придбання мультимедійного обладнання;

 -дооснащення комп’ютерних кабінетів;

 -комп`ютерізація навчальних кабінетів;

-комп`ютерізація бібліотеки;

 -оновлення та придбання спортивного інвентарю;

 -оновлення посуду для шкільної ідальні.

                                                                                       Відділ освіти, Адміністрація школи       2018-2023 р.р.

5.Забезпечення ефективного використання коштів, функціонування та розвиток школи. Пошук та залучення позабюджетних джерел фінансування

                                                                                       Рада школи, адміністрація школи      2018-2023 р.р.

 

4. Основні шляхи реалізації перспективного плану на період 2018-2023 рр.

4.1. Основні напрямки методичної роботи

       Науково-методична робота навчального закладу як система цілеспрямованої, теоретичної, практичної, колективної та індивідуальної діяльності педагогів спрямована на відродження і розвиток національної освіти, підвищення кваліфікації та професійної майстерності вчителів, їхнє збагачення надбаннями української педагогіки, науки, культури в усіх аспектах.

             Методична служба школи покликана вирішити наступні завдання: діагностика та створення банку даних професійної підготовки педагогів; наукова підготовка;

  • методичний рівень;

  • оволодіння інноваційними формами та методами навчання;

  • активізація роботи методичних структур з актуальних питань навчально-виховного процесу;

       Реалізації цих завдань має сприяти правильно організована робота.       Пріоритетами роботи є:

 - розробка та апробація системи діяльності навчального закладу, вчителя, вихователя, спрямованої на розвиток соціальних компетенцій особистості;

 - масове запровадження новітніх педагогічних стратегій та конкретних технологій соціалізації;

 - накопичення досвіду управління інноваційними процесами в освітній діяльності;

 - продовження роботи щодо реалізації потреб школярів та їх батьків засобами організації заходів,  які сприяють результативності участі учнів у олімпіадах, конкурсах, турнірах та змаганнях,  з метою розширення учнівського кругозору та пізнавальних інтересів;

     У структурі освітнього маркетингу залишити провідною роль педагогічної ради та методичної ради.

       Методичній раді закладу підпорядковуватимуться  наступні служби:            інформаційно-аналітична,

  • проектна,

  • служба психолого-педагогічного супроводу.

       Метою інформаційно-аналітичної служби закладу є:

  • підтримка шкільного сайту в мережі Інтернет,

  • проведення моніторингу якості освіти,

  •  вирішення питань інформаційної безпеки школярів,

  •  систематизація і аналіз якості використання освітніх технологій в управлінні, навчанні, вихованні, соціалізації, психологічному супроводі.

        Метою проектної служби є:

  • забезпечення освоєння різних видів діяльності учнів, педагогів, батьків і демонстрація досягнення нового рівня компетентностей,

  • організація виховного процесу в шкільному колективі та в роботі з батьками на засадах проектної педагогіки.

           До складу даної служби долучити:

  • методичні об'єднання вчителів,

  • творчу групу з питань реалізації науково-методичної проблеми школи,

  • змінну динамічну групу з організації роботи шкільного НТУ.

           Метою служби психолого-педагогічного супроводу є:

  1. вирішення проблеми діагностики, корекції, педагогічної підтримки;

  2.  адаптація та соціалізація учнів у суспільстві;

  3. проведення тренінгів особистісного розвитку,

  4. психологічна просвіта усіх учасників навчально- виховного процесу.

 

4.2. Основні напрямки виховної роботи.

       Найважливішою складовою національної системи освіти завжди було і залишається виховання підростаючого покоління. Виховна робота школи здійснюється з урахуванням основних положень Конституції України, згідно з Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про мови в Україні», «Про охорону дитинства», «Про попередження насильства в сім’ї».

    Серед виховних напрямів сьогодні найбільш актуальними виступають: - ---    - національно-патріотичне (в т.ч. військово-патріотичне),

  •  громадянське виховання, що відповідають нагальним вимогам і викликам у сучасному українському суспільстві.

       Володіння українською мовою повинно стати пріоритетними у виховній роботі з дітьми, адже мовне середовище впливає на формування учня-громадянина, патріота України.  

         Мета  виховання:

  • формування морально-духовної, життєво-компетентної особистості, яка успішно самореалізується у соціумі як громадянин, сім'янин, професіонал.

Основні завдання виховної роботи:

- забезпечити реалізацію Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та Програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України»;

 - виокремити, як один з найголовніших напрямів виховної роботи, національно-патріотичне виховання (в т.ч. військово-патріотичному) – справу, що за своїм значенням є стратегічним завданням.;

 - приділяти особливу увагу громадянському, правовому вихованню, волонтерській діяльності, формуванню зорового способу життя;

 - формувати моральні якості особистості, культуру поведінки, виховувати бережливе ставлення до природи, розвивати мотивацію до праці.

 - проводити виховну роботу із залученням представників учнівського самоврядування та у тісній співпраці із батьківською громадськістю;

 - забезпечити системну роботу для реалізації зазначених завдань, яка передбачає гармонійне співвідношення різних напрямів, засобів, методів виховання дітей у процесі навчання і позакласної діяльності

       У процесі виховання у дітей має бути сформоване:

 - ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави;

- ціннісне ставлення до людей;

 - ціннісне ставлення до себе;

- ціннісне ставлення до природи;

 - ціннісне ставлення до мистецтва;

- ціннісне ставлення до праці.

        Зважаючи на реалії сьогодення особливої уваги потребує правоосвітня діяльність та правове виховання учнів. Дану роботу слід планувати із залученням представників правоохоронних органів та юридичних установ.              Виховання емоційної культури та конструктивної поведінки особистості є одним із ключових пунктів виховного процесу школи. Його актуальність обумовлена підвищеним рівнем тривожності школярів. Проявляється це у стресі, тривозі, агресії, особистісних розладах. Існує необхідність вчити дітей толерантному ставленню одне до одного, проводити роботу з розвитку комунікативних навичок спілкування.

           Зусилля педагогів мають бути спрямовані на:

  • формування в учнів відповідальності, правомірності шляхів і засобів їх реалізації,

  •  моральних якостей, які б регулювали їхню поведінку

         . З даного питання класним керівникам слід тісно співпрацювати з психологічною службою.

           Формування навиків здорового способу життя передбачає систематичний комплекс заходів, спрямованих на усвідомлення здорового способу життя як цінності шкільного колективу, що сприятиме гармонійному розвиткові психофізичних здібностей учнів.

            Вирішувати зазначені завдання покликана школа у тісній взаємодії з сім'єю і громадськістю.

             Завданням педагогів школи є:

  • залучення батьків учнів до активної участі у навчально-виховному процесі, організації та проведенні позакласних виховних заходів.

  •  Батьки мають стати не тільки гостями на заходах, не тільки спостерігачами успіхів їх дітей, вони мають безпосередньо впливати на формування молодого покоління своїм досвідом та прикладом.

  •  Актуальною є систематична й послідовна педагогізація батьківської громадськості.

        Важливим напрямком для педагогів також є робота зі шкільним активом. Учнівське самоврядування забезпечує входження особистості до соціального середовища, її адаптацію, освоєння існуючих соціальних обов'язків, подолання громадянської інфантильності молоді.

     . Створена у школі система виховної роботи дозволяє учням отримати досвід соціальної активності, сприяє формуванню життєвих компетенцій школярів. Розвиткові активної суспільної позиції учнів сприяє виховний потенціал уроків, виховні та класні години, організовані масові виховні заходи.

4.3. Розвиток кадрового потенціалу.

     Сьогодні  Бахмутська  ЗОШ І-ІІІ ступенів , це:

Школа І ступеня: 4 класи, 46 учнів.

Школа ІІ ступеня: 5 класів, 54 учні.

Школа ІІІ ступеня: 2 класи, 14 учнів, природничо-математичний напрям.

Педагогічний колектив налічує 16 осіб: 14 учителів, 1 практичний психолог, 1 педагог-організатор.

Вищу педагогічну освіту мають  15 осіб,  бакалавр – 1.

Педагогічний стаж мають:

  • до 3 років – 1 особа 

  • від 3 до 10 років – 2 особи 

  • від 10 до 20 років – 2особи 

  • 20 років і більше – 11 осіб 

Кваліфікаційні категорії присвоєні таким чином:

  • «Спеціаліст вищої категорії» - 5

  • «Спеціаліст першої категорії» -  8

  • «Спеціаліст другої категорії» -  0

  • «Спеціаліст» - 3

Педагогічні звання одержали:

  • «Вчитель методист» - 1 особа

  • «Старший учитель» - 2 особи

Для якісної роботи школи планується  комплекс заходів, який складається з відповідних управлінських дій, системного обслуговування локальної мережі у закладі, супроводження діючих програм, навчання керівних кадрів і педагогічних працівників способам і методам використання комп’ютерної техніки та комунікаційних технологій в процесі управління і навчально-виховному процесі тощо.

Для  досягнення мети необхідно:

  • накопичення, апробація та використання програмного забезпечення, технічних засобів, інформаційно-методичних матеріалів, які сприяють впровадженню комп’ютерних технологій;

  • накопичення інформаційно-методичних матеріалів, апробація методик, які сприяють розвитку комунікативних компетенцій;

  • підтримка діючого прикладного програмного забезпечення і функціонування локальної комп’ютерної мережі у навчальному закладі;

  • розробка засобів діагностики (таблиць, графіків, діаграм щодо  розвитку  освіти в школі, тощо);

                   -   формування баз даних учнів;

                   -   створення бази даних бібліотечного фонду школи;

                   -   відслідковування результатів атестації педпрацівників;

    -   залучення учасників навчально-виховного процесу до    участі в Інтернет – конференціях;

         -   залучення учасників навчально-виховного процесу до участі у міжрегіональних та міжнародних інтернет – проектах.

4.4. Розвиток матеріально-технічної бази  Бахмутської  загальноосвітньої  школа І-ІІІ ступенів  Соледарської міської ради,  Донецька область, пл.Перемоги, 3

1975 році відкрита Карпівська восьмирічна школа

1977 році реорганізована в Карпівську середню школу

1978 році перейменована в Бахмутську загальноосвітню школу

Проектна   потужність – 364 учні.

Забезпеченість навчальними кабінетами:

  •  один  комп’ютерний клас із підключенням до мережі Інтернет;

  •  кабінет обслуговуючої праці;

  •  одна  майстерня (слюсарна, столярна);

  •  кабінет психолога;

  •  1 спортивна зала;

  •  спортивний майданчик;

  •  бібліотека;

  • кімната самоврядування;

  • 11 класних кімнат;

  • кімната народознавства.

 

 

Додаток 1

ПРОЕКТ «ШКОЛА СПРИЯННЯ ЗДОРОВ’Ю ТА УСПІХУ»

Класифікація проекту:

  • малий проект (шкільний);

  • стратегічний (довготерміновий);

  • комплексний.

Завдання проекту:

• зростання іміджу школи;

• розробити в рамках проекту програми для забезпечення втілення інноваційних технологій;

• зміцнення матеріально-технічної бази, спрямованої на сучасний рівень освіти;

• підвищити престиж навчання;

• домінантою виховного процесу є виховання в учнів патріотизму з новим

змістовим наповненням;

• активізація та всебічний розвиток творчих здібностей педагогів.

Час реалізації проекту

Шкільний освітній проект «Школа сприяння здоров’ю та успіху» реалізується протягом 2018 – 2023 років за етапами:

• підготовчий (2018 – 2019 н. р.) –  аналіз стану освітнього процесу в ЗОШ;

• формуючий (2019 – 2020 н. р.) – розробка програм до проекту з метою

реалізації Концепції розвитку закладу;

• впроваджувальний (2020 – 2022 н. р.) – реалізація програм шкільного проекту;

• контрольно-узагальнюючий (2022 – 2023 н. р.) – моніторинг ефективності

впровадження шкільного проекту.

Зміст діяльності

  • Проаналізувати стан освітнього процесу в ЗОШ.

  • Розробити шкільні програми для забезпечення реалізації шкільного проекту.

  • Проведення інвентаризації матеріально-технічної бази.

  • Робота щодо впровадження інноваційних технологій в рамках шкільних програм.

  • Аналіз і коригування досліджень ефективності роботи.

  • Моніторинг ефективності впровадження шкільного проекту.

Шляхи реалізації проекту

Основний вектор реалізації проекту – розвиток системи управління ЗОШ,

що включає наступне:

• інтегрованість середовища ЗОШ;

• гнучка взаємодія в педагогічному колективі;

• оптимальне розв'язання педагогічних суперечностей;

• створення комфортного психологічного середовища загалом;

• забезпечення активної і скоординованої діяльності учасників навчально-

виховного процесу;

• організаційна робота адміністрації щодо формування педагогічного колективу однодумців;

• досягнення організаційного ефекту шляхом спільної реалізації завдань, які містить Концепція і річний план;

• стимулювання фахового розвитку вчителів.

Експертиза проекту стратегічного розвитку та його впровадження

Експертна процедура передбачає наступні кроки:

1. Формування групи експертів.

2. Визначення мети роботи групи.

3. Вибір способів оцінки та узагальнення інформації.

4. Визначення критеріїв.

5. Проведення процедури експертизи.

6. Заповнення протоколів результатів експертизи.

7. Визначення подальшої стратегії щодо впровадження проекту.

 

Проект «Формування ключових і предметних компетентностей учнів початкової школи засобами ІКТ»

    Актуальність.

    Сьогодні, коли знання стають основним стратегічним ресурсом, особливого значення набуває здатність людини функціонувати в глобалізованому, інформаційно насиченому суспільстві, учитися впродовж усього життя. Завдання освіти – формування компетентнісно розвиненої учнівської особистості з критичним мисленням, здатної до самоосвіти, самооцінювання та орієнтації в сучасному інформаційно-комунікативному середовищі.

    Формування здійснюється засобами технологічного інструментарію (Інтернет-ресурсів, он-лайнових освітніх середовищ, інформаційно-комунікативних технологій, програмних педагогічних засобів навчального призначення), що сприяють розвитку універсальних компетенцій (прогностичних, візуалізаційних, риторичних, мотиваційних, когнітивних, проектувальних).

    Урок супроводжується мультимедійною презентацією з демонстрацією фотографій, репродукцій картин, текстів, схем, завдань, фрагментів кінофільмів тощо.

    За допомогою педагогічних програмних засобів (ППЗ) забезпечується миттєвий зворотній зв’язок під час навчальної діяльності. Тому необхідно навчити вчителя навчати дітей використовуючи інформаційно- комунікаційні технології, самому орієнтуватися у мультимедійному просторі.

  Мета.

  Набуття та розвиток  вчителем певних компетентностей, які повинні забезпечити йому можливість навчатися самому та навчати інших в умовах динамічного розвитку сучасного світу.

   Об’єкт дослідження

   Вчителі початкових класів, вчителі англійської мови, фізичної культури, що викладають у початковій школі.

   Предмет дослідження

   Вміння вчителів  формувати ключові і предметні компетентності учнів початкової школи засобами ІКТ. 

   Гіпотеза

   Формування ключових і предметних компетентностей учнів початкової школи засобами ІКТ  можливе завдяки таким чинникам:

  • володіння вчителями методиками використанням ІКТ на уроці;

  • вміння педагогів технічно користуватися ІКТ і допомагати в цьому дітям;

  • застосування на практиці отриманих знань, навичок, умінь.

   Задачі

  • вироблення навичок орієнтування педагогів в мультимедійному просторі;

  • вміння технічно користуватися засобами ІКТ;

  • створити навчальні електронні посібники для застосування на уроках у початковій школі.

   Методи

   Теоретичний – вивчення педагогічної та технічної літератури про проведення уроків з ІКТ; ознайомлення з досвідом роботи вчителів країни, міста з даного питання; систематизація та класифікація отриманих знань.

   Практичний

Анкетування, тестування, спостереження, застосування на практиці.

   Статистичний

Отримання певних даних.

Дата реалізації – 5 років

І етап – діагностико- організаційний ( 1 рік)

  • Вивчення  нормативно- правової бази.

  • Ознайомлення з методиками використання інноваційних технологій при проведенні уроків в початковій школі.

  • Підготовка вчителів до проведення уроків із застосуванням ІКТ.

  • Ознайомлення з досвідом вчителів країни, міста з даного питання.

ІІ етап – організаційно- практичний (3 роки)

  • впровадження нових програм початкової школи;

  • застосування інноваційних інформаційних технологій при проведенні уроків у початковій школі;

  • методична допомога в реалізації нових навчальних програм, обмін досвідом, вдосконалення майстерності вчителя;

  • відстежування результативності уроків з використанням інноваційних технологій їх порівняльний аналіз, корекція;

  • психологічна, соціальна, педагогічна підтримка вчителів.

ІІІ етап –рефлексійно- узагальнюючий (1 рік)

  • аналіз та узагальнення результатів;

  • моніторингові дослідження;

  • аналіз діяльності вчителів;

  • визначення проблем, що виникли при реалізації проекту, шляхи їх вирішення, корекція

Модель роботи для реалізації проекту

Направлення

1. Координаційне.

2. Діагностичне.

3. Кадрове

4. Розвивальне

5. Інформаційне

Алгоритм реалізації проекту

Координаційне направлення

  • організація роботи колективу;

  • забезпечення нормативно- правової бази;

  • ресурсне забезпечення;

  • контроль та аналіз діяльності;

Діагностичне направлення

  • проведення діагностики

  • анкетування

Кадрове направлення

  • підвищення кваліфікації педагогів ( курси, участь у семінарах, творчих групах);

  • мотивація педпрацівників ( допомога  методична та психологічна);

  • науково- методична діяльність.

Розвивальне направлення

  • створення середовища для навчання вчителів

  • використання системи інформаційно – комунікаційних технологій.

Інформаційне направлення

  • Висвітлення досягнень вчителів у фахових журналах

Форми роботи:

  • використання елементів диференційованого підходу в навчально- виховній роботі;

  • використання вчителями елементів ІКТ на уроках та позаурочній діяльності;

  • формування в учнів вмінь та навичок  орієнтування у інформаційному просторі;

  • конкурси, інтелектуальні ігри, вікторини;

  • проектна діяльність учнів;

  • створення дитячих портфоліо.

Очікуванні результати:

  • реалізація творчого потенціалу вчителя;

  • застосування інноваційних інформаційних технологій при проведенні уроків у початковій школі;

  • розроблення системи вправ для учнів 1 – 4 класів використовуючи ІКТ;

  • систематизація уроків вчителів, їх методичних розробок для використання у навчальній діяльності

Ризики та методи їх корекції

Відсутність матеріальної бази

Оснащення матеріально- технічної бази  ( спонсорська допомога)

Постійне зростання рівня освіти

Підвищення кваліфікації педагогів   ( проходження курсів,участь у конференціях, семінарах)

Безперервне оволодіння прогресивними технологіями навчання й виховання;

Самоосвіта вчителів, участь у семінарах-практикумах; майстер- класах, круглих столах

Робота в єдиному інформаційному середовищі, що передбачає раціональне використання інформаційних технологій у навчально-виховному процесі.

Застосування вчителями та вихователями на практиці набутих знань

 

 Проект «Кадри»

Мета: забезпечення економічних і соціальних гарантій професійної самореалізації педагогічних працівників та утвердження їхнього високого соціального статусу в суспільстві.

Завдання проекту:

  • сприяти оптимізації кадрового забезпечення школи;

  • забезпечити сприятливі та комфортні умови організаційно-педагогічної, методичної роботи;

  • створити атмосферу спільної відповідальності за результати освітньої діяльності з боку всіх учасників навчально-виховного процесу;

  • сприяти формуванню систем психологічної та правової освіти, підвищенню компетентності педагогічних працівників.

Шляхи реалізації проекту

Зміст заходу

Термін реалізації

Виконавці

Забезпечення реалізації проекту

1.За результатами діяльності представляти педпрацівників до нагородження відповідними заохочувальними преміями

                                                                                                               2018-2023рр.        Адміністрація школи, методична рада, профспілковий комітет

 

3. Забезпечувати умови для своєчасного підвищення кваліфікації та професійного зростання в міжкурсовий період

                                                                                                                                                       2018-2023рр                    Адміністрація школи

 

4. Забезпечувати умови для участі педагогів у конкурсах професійної майстерності, здійснення дослідно-експериментальної та інноваційної діяльності                                                                                                            2018-2023рр                  Адміністрація школи

 

5. Здійснювати передплату періодичних та фахових видань                                         2018-2023рр                            Вчителі

 

6.Оновити та модернізувати методичний кабінет, забезпечити його сучасною науково-методичною літературою та інформаційно-компютерними ресурсами для оптимізації умов самоосвітньої діяльності педагогічних працівників школи

                                                                                                                                                 До 2017 р.     Адміністрація школи

 

7. Визначити на період до 2023 року потреби в педагогічних працівниках      До 2019         Адміністрація школи

 

8. Забезпечити виплату винагород учителям, учні яких посіли призові місці на Всеукраїнських учнівських олімпіадах, у конкурсах-захистах за програмою МАНу, у спортивних змаганнях, фестивалях тощо         2018-2023рр     Адміністрація школи

 

Методичні заходи на реалізацію проекту

9. Круглий стіл «Професійна етика вчителя»      2018-2019 н.р.      Приходіна І. В.

 

10. Семінар «Імідж сучасного вчителя»     2019-2020 н.р.      Приходіна І. В.

 

11.Методична рада «Створення умов для педагогічної творчості вчителів»     2020-2021 н.р.                    Приходіна І. В.

 

 Очікувані результати:

  • створення системи професійно-педагогічної адаптації молодих спеціалістів;

  • стабілізація кадрового складу навчального закладу;

  • підвищення професійного рівня педагогічних працівників;

  • моральне і матеріальне стимулювання професійної діяльності педагогів;

  • підвищення престижу педагогічної професії в суспільстві та утвердження соціального статусу вчителі.

 

 

 Проект "Сім'я і школа"

ЦІЛЬОВЕ ПРИЗНАЧЕННЯ:

  • Створення системи ефективної взаємодії сім'ї і школи, підвищення відповідальності батьків за результати навчання, їх залучення  в творчу і соціальну діяльність дітей.

МЕХАНІЗМИ РЕАЛІЗАЦІЇ:

  • Вдосконалення традиційних форм роботи з батьками:

  • батьківські комітети (шкільні, класні);

  • батьківські збори;

  • індивідуальні бесіди;

  • консультації учителів - предметників.

  • Організація психолого-медико-соціальної просвіти і супроводу батьків в питаннях виховання дітей.

  • Розробка нормативно-правової бази взаємодії сім'ї і школи.

  • Проведення масових шкільних заходів, де батьки виступатимуть активними учасниками.

  • Вивчення і тиражування позитивного досвіду сімейного виховання, роботи класного керівника з сім'єю.

  • Використання різних форм заохочення батьків за досягнення їх дітей.

УЧАСНИКИ ПРОЕКТУ:

  • Учні школи;

  • Батьки;

  • Класні керівники;

  • Педагог-психолог;

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ:

  • Задоволеність освітнім процесом у школі в 80% батьків.

  • Збільшення кількості батьків,  які відвідують батьківські збори, масові заходи.

  • Підвищення довіри школі (батьки частіше звертаються до фахівців школи з   проблем, що виникають у питаннях спілкування з дітьми).

  • Поширення досвіду роботи за програмою "Світ сімейного вогнища" через семінари, майстер-класи, консультації та ін.

  • Школа стала центром кваліфікованої допомоги жителям мікрорайону з питань освіти.

 

Висновок

      Справжній План розвитку школи є спробою систематизувати деякі ідеї і принципи розвитку школи. Педагогічний колектив і адміністрація школи   усвідомлюють складність завдань, які належить вирішити на шляху розвитку, значний об'єм роботи. Проте рівень роботи школи на сьогодні дозволяє сподіватися на те, що при хорошій організації роботи і необхідному фінансуванні педагогічний колектив впорається з рішенням поставлених завдань.

img334.jpg
img336.jpg
img337.jpg
img338.jpg
img339.jpg
img340.jpg
img341.jpg
img344.jpg
img348.jpg
img351.jpg
img355.jpg
img342.jpg
img343.jpg
img345.jpg
img346.jpg
img349.jpg
img352.jpg
img350.jpg
img353.jpg
img356.jpg
img354.jpg
img357.jpg
img358.jpg

                    Звіт директора                     

 Бахмутської ЗОШ І-ІІІ ступенів

                    Соледарської міської ради                     

                 Мартинової Тетяни Миколаївни              

             про свою діяльність на посаді          

 за  2018 – 2019 н.  р.

 

            Закінчився навчальний рік і  ми зібралися сьогодні, щоб зробити певні підсумки роботи колективу школи, оцінити діяльність директора на посаді протягом 2018-2019 навчального  року. Відповідно до наказу МОН України «Про запровадження  звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних  навчальних закладів» від 28.01.2005 р. №55 керівники дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних  навчальних закладів щорічно після завершення навчального року звітують перед педагогічним колективом, батьківським комітетом, радами закладу про виконану роботу за навчальний рік.

  Як .директор школи, у своїй діяльності протягом звітного періоду, я керувалася Статутом школи, Правилами внутрішнього трудового розпорядку, Положенням про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. №778, посадовими обов’язками директора школи, законодавством України, іншими нормативними актами, що регламентують роботу керівника загальноосвітнього навчального закладу.

 

Загальна інформація про школу

 У 1975 році відкрита Карпівська восьмирічна школа.

 У 1977 році реорганізована в Карпівську середню школу.

 У 1978 році перейменована в Бахмутську загальноосвітню школу.

 З 1997 року наша школа  є україномовна.

         Бахмутська  загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  є комунальною  власністю Соледарської міської  ради  Донецької   області. Управління та фінансування здійснюється Управлінням освіти Соледарської міської ради, Донецької області. Будівля школи прийнята в експлуатацію у 1975. У 2018-2019 навчальному році нараховується 18 педагогічних працівників (з них-2 сумісники). В закладі - 11 працівників з числа обслуговуючого персоналу. Всього працівників 29. В закладі в цьому році навчалося  12 учнів у 11  класах, середня наповнюваність класів становить 12 учнів. У початковій школі 4 класи, в яких навчалося 51 учень; в 5-9 класах – 60 ; у 10-11 – 14 . Учні  1 класу навчалися за новою  програмою в устаткованій за вимогами НУШ класній кімнаті.

Кадрове забезпечення

 

             Розстановка педагогів здійснюється відповідно до фахової освіти педпрацівників. У 2018/2019 н.р. школа була забезпечена штатними працівниками, але є вакансія заступника директора школи з виховної роботи.

         По якісному складу педагогічних працівників наша школа  має такі показники: вчителів –методистів – 1, «Старших вчителів –3, «Відмінників освіти» – 1, вища категорія – 5

  • «Спеціаліст І категорії  – 9

  • «Спеціаліст ІІ категорії  - 1

  • «Спеціаліст» - 2

Забезпечення обов’язковою освітою

          В основу діяльності педагогічного колективу  Бахмутської  ЗОШ І-ІІІ ступенів в 2018-2019  навчальному році були покладені  Конституція України, Закон України  “Про освіту”,  Закону України “Про загальну середню освіту”. Педагогічний колектив керувався Указами Президента України “Про національну доктрину розвитку освіти” № 347/2002 року, “Про національну програму “Діти України” № 63/96р., “Про заходи щодо поліпшення функціонування та розвитку загальної середньої освіти” № 580/1998 року.

              Структура загальноосвітньої школи  відповідає вимогам чинного законодавства. Діяльність навчального закладу регламентується Статутом, Правилами внутрішнього трудового розпорядку,  двохсторонньою колективною угодою між адміністрацією та профспілковим комітетом закладу, укладеною в 2019 році, регіональними програмами.

                 Відповідно до вищеназваних законодавчо-нормативних актів в Україні кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов’язковою.

                  Майже всі учні мікрорайону школи (окрім Будко Миколи, за станом здоров’я) з метою забезпечення обов’язкової загальної середньої освіти, охоплені навчанням в закладах різних типів.

                    Всі учні  школи внесені в алфавітну книгу, на кожного заведена особова справа учня. Здійснюється чіткий контроль за прибуттям  і вибуттям учнів зі школи і в школу, на що є відповідні документи (довідки, накази по школі).

               З метою забезпечення належних умов для здобуття повної загальної середньої освіти, згідно “Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладів” було організовано індивідуальне навчання для учня  6 класу Явтушенка Олександра  (за програмою 6 класу – 8 годин).

               Питання відвідування учнями навчальних занять контролюється адміністрацією та класними керівниками, розглядається на нарадах при директору та засіданнях педагогічних рад. Запізнення учнів на уроки контролюється черговим адміністратором, черговими учнями, членами учнівської ради, вчителями. Єдиним документом, що підтверджує пропуски занять по поважній причині є довідка від лікаря. Допомогу у контролі відвідування навчальних занять особливо дітьми схильними  до правопорушень надавала  психолог Фоменко Д.С.

               Але система контролю за відвідуванням навчальних занять учнями потребує вдосконалення. Свідченням цього  є такі результати:  

1.png

Методична робота

         У школі діє певна система методичної роботи. ЇЇ сітка створена на діагностичній основі. Педколектив працював над науково-методичною проблемою «Креативна освіта в школі як основа розвитку інноваційної освіти.». Керівництво методичною роботою здійснювала методична рада, яку очолює заступник директора з навчально-виховної роботи Приходіна І.В.

         Методична робота школи була спрямована на створення оптимальних умов для навчання, виховання, розвитку учнів з урахуванням стратегічних завдань національної програми «Освіта», для реалізації учбових програм в класах з вивченням російської мови та природничо-математичного напрямів в 10-11 класах; підвищення професійної майстерності педагогів

Враховуючи вимоги часу, педколектив школи працював  над проблемою «Креативна освіти в школі як основа розвитку інноваційної  особистості ».

Проведена значна робота з оволодіння інноваційними технологіями навчання та впровадження їх у навчально-виховний процес.

Удосконалювалася методика використання комп’ютерного забезпечення дидактичних матеріалів.

 Методична робота школи  була спрямована на освоєння та практичне застосування методів і прийомів активізації навчальної діяльності учнів, формування в них наукового світогляду, упровадження в практику роботи передового педагогічного досвіду.

Засідання методичних об’єднань мали практичний характер, проходили у формі ділової гри, педагогічного аукціону.

Результативно працювали методичні об’єднання вчителів початкових класів (керівник Калінченко А.В.), суспільно-гуманітарного циклу (керівник Кришан Л.Г.), природничо-математичних дисциплін (керівник Савостіна С.А..)

Традиційним стало проведення засідань круглих столів з обміну досвідом роботи, взаємовідвідування уроків колег, засідання творчої групи та динамічних груп.

Заслуговує високої оцінки робота вчителів: Кришан Л.Г., вчитель української мови та літератури, Єни Л.В., вчитель географії, Калінченко А.В. учителя початкових класів ,Перехрест Т.С.. учителя математики, які є активними членами творчої групи при обговоренні багатьох питань, пов’язаних з навчанням і вихованням.

         Інтерактивні форми організації роботи на уроці та в позаурочний час впроваджують у практику роботи вчителі: Приходіна І.В., вчитель української мови та літератури, Літвак Л.О.., вчитель російської мови і світової літератури, Перехрест Т.С., вчитель фізики, Василенко Л.М.. ,учитель англійської мови,Кришан Л.Г., вчитель української мови та літератури, Єна Л.В., вчитель географії, А.В.Калінченко, вчитель початкових класів,Мартинова А.В.,учитель математики.

   Значне місце у роботі відводилось організації і проведенню виставок, звітів вчителів. У школі постійно поповнюється медіо - скарбничка нетрадиційних  уроків вчителів.

         Учителі філологи: Кришан Л.Г., Приходіна І.В. з  учнями школи впродовж року проводили лінійки, присвячені творчості письменників, видатним датам, конкурси читців,  конкурси юних поетів, свято української мови, до Дня народження І.Франка, Лесі Українки, Тараса Шевченка проводили конференції, літературні вечорниці, свято – шоу, конкурс інсценізацій, презентація власної творчості учнів.

        Учителі математики:  Перехрест Т.С.,Мартинова А.В.,Савостіна С.А - продуктивно провели Тиждень математики,що сприяло підвищенню мотивації учнів до навчання з математики,внаслідок цього рівень успішності з точних дисциплін з 10% виріс до 42%.     

 Реалізовуючи  проект «Живі символи України. Диво калинове»,учитель географії Єна Л.В.провела у школі «Зелений тиждень». Участь у заходах та дослідницька робота з екології допомогли учням розширити  знання про екологічну ситуацію в Україні,зокрема в Донецькій області  та в рідному селі, сприяли  формуванню     відповідального та дбайливого ставлення до природи.

   Учасниками « Різнокольорового тижня», який організували та провели учителі початкової школи: Калінченко А.В., Галушка Л.М.,Мартинова Т.М.,Соколова Н.В., стали  учні молодших класів та їх батьки.

     А іншим вчителям-предметникам у наступному році слід активізувати позакласну роботу з предмету і проведення предметних тижнів, які допомагають зацікавити учнів предметом, активізувати роботу з обдарованими учнями.

         У конкурсі знавців української мови ім. П.Яцика у цьому році учні школи  не посіли  призових місць,у конкурсі імені Т.Г.Шевченка – 2 переможць  (Плахов О, Соколова В).   Фольклорний гурт «Джерело» під керівництвом Кришан Л.Г– призер обласного етапу  конкурсу  «Єдина родина»

У міських олімпіадах з базових дисциплін взяли участь 33 учасника (25%),  з яких 7 учнів прийняли участь у 2-4 предметних олімпіадах. Учні школи зайняли 2 (8%) призових місць в олімпіадах (фізика ІІ м- Кіктьова Д.(7кл),українська мова ІІІ м – Соколова В.(8кл)

Зовсім не прийняли участі учні школи в олімпіадах з  економіки, трудового

навчання (учитель Єна Л.В), мало учнів (1) з хімії (вч. Мартиненко Н.М.) з російської мови – 2 учня (вч. ЛітвакЛ.О.).

         Робота з педагогічними працівниками реалізовувалася як через традиційні (колективні та індивідуальні), так і нетрадиційні форми її організації.

         Необхідно відзначити, що всі колективні форми методичної роботи у школі використовувалися з метою вироблення єдиного підходу до вирішення певних проблем, обговорення актуальних питань організації навчально-виховного процесу, аналізу результату колективної діяльності, вивчення і поширення кращого педагогічного досвіду, науково-технічної та педагогічної інформації. Домінували серед колективних форм методичної роботи в школі педагогічні ради, робота яких була організована та спланована на навчальний рік.

         Традиційною колективно-груповою формою методичної роботи в школі є проведення предметних тижнів як комплексу навчально-виховних заходів, спрямованих на розвиток творчості учнів, поглиблення та поширення знань з предметів, збагачення науково-методичного досвіду вчителів..

         Згідно річного плану роботи школи та планів роботи методичних об’єднань були проведені тижні педагогічної майстерності вчителів школи (відкриті уроки, позаурочні заходи, олімпіади, конкурси, турніри).

         У школі створено банк позитивного педагогічного досвіду, який дає

можливість ефективно проводити основні методичні заходи, сюди входять розробки відкритих чи нестандартних уроків, описи досвіду роботи, зібрані творчі роботи учнів.

         Протягом 2018-2019 н.р. курси підвищення кваліфікації  пройшли  4 учителя (Таранова Т.М.,Галушка Л.М.,Перехрест Т.С.,Калінченко А.В.)

         Відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого наказом МОН України від 06.10.2010 №930 з метою стимулювання якісної педагогічної діяльності, розвитку творчої ініціативи та забезпечення об’єктивності в оцінюванні роботи кожного педагогічного працівника в 2018-2019н.р. була проведена атестація педпрацівників.

         Було складено план роботи атестаційної комісії в 2018-2019н.р., підготовлено і видано  відповідні накази по школі.

         Згідно плану вчителі  були ознайомлені з нормативними документами щодо атестації та графіком атестації.

         Складено графік проведення засідань атестаційної комісії. Відповідно до нього проведено 7 засідань атестаційної комісії.

         Члени атестаційної комісії вивчили рівень професійної підготовки вчителів

         За результатами атестації:  Соколова Н.В.,учитель початкох класів,підтвердила відповідність  «першій  кваліфікаційній категорії»

     Педагогу-організатору  Мартиновій.А.В.,. за рішенням атестаційної комісії присвоєно кваліфікаційну категорії     « спеціаліст другої категорії»

За рішенням атестаційної комісії Управління освіти Соледарської міської ради Єна Л.В.,учитель географії ,відповідає раніше присвоєній категорії «спеціаліст вищої категорії»,їй присвоєно  педагогічне звання «Старший учитель»

         На кінець навчального року в школі було 125 учня в 11 класах. Закінчили школу 6 учнів 11 класу та 13 учнів 9 класу.

12 учнів (10%) закінчили навчальний рік на високому рівні (5 учнів початкової школи, 6- середньої ланки,1- старшої школи )

31 учня (29%) – на достатньому рівні, 56 учнів (54%) – на середньому рівні

 Аналіз рівня навчальних досягнень учнів свідчить, що за результатами річного оцінювання рівень якості знань учнів з базових дисциплін              ( української мови, математики та історії) виглядає таким чином:

      Результати ДПА в 4,9  класах в цілому підтвердили річні оцінки.

У новому навчальному році слід активно залучати учнів до участі  у шкільних олімпіадах, до Всеукраїнських конкурсів, провести тиждень початкових класів з конкурсами і вікторинами.

2.png

Результативність навчально-виховного процесу

             Протягом навчального року школа працювала в режимі загальноосвітньої школи п’ятиденки з українською мовою навчання в класах та з вивченням російської мови

          На кінець 2018-2019 н.р.  в  школі  навчається  125 учнів.

  03.09.2018р. до навчання приступило121учні (додаток 1). Протягом навчального року відбулися зміни у кількісному складі учнів:

  • вибули зі школи 4 учня

3.png
  • прибули до школи 8 учнів

4.png

Всього на кінець ІІ семестру – 125 учнів

 

    Оцінювання навчальних досягнень  учнів (крім  учнів 1  класу,  учнів  2  класу-  оцінюються  вербально  у  І  семестрі  за  рішенням  педагогічної  ради від 30.08.2018 року, протокол № 1 ) здійснювалось за 12-бальною системою. На 31.05.2019р.  всіма  вчителями-предметниками  були  виставлені  оцінки  з  усіх предметів. Всі учні атестовані

 

Всі  класні  керівники подали звіти щодо результативності по класах

5.png

Основний контингент учнів навчається на середньому рівні 64 учня

         Це говорить про систематичну  результативну роботу вчителя Соколової Н.В. протягом року. . Була спланована групова робота з учнями класу, проводилися додаткові заняття, надавалися рекомендації батькам щодо усунення прогалин та формування загальнонавчальних компетентностей, якими повинні володіти учні.

       У поточному навчальному році за результатами річного оцінювання семестру в середній школі навчається на високому рівні 6учня (8 клас – Соколова В., Писаренко Д. 5 кл- Козачок П.,Кислиця А., 6 кл – Плахов О.,7 кл –Кіктьова Д.), це на 4 учня більше  за показники  І-семестру 2017-2018 н.р.

1учень старшої школи (Яблочкін А.-10 кл) закінчив рік з відмінним результатом.

Кількість учнів початкової ланки не змінилася і складає 5 учнів( 3кл –Черних М.,Анісімова А.,Бойко Е.,4 кл- Галушка К,Синельник Л.)

    За результатами  2018-2019 н.р. мають резерв для навчання на високому рівні 3 учні

6.png

На кінець поточного навчального року кожен з вчителів- предметників надав звіт щодо результативності викладання предмету. Найвищий показник  якості  навчальних  досягнень   учнів   у  вчителя   трудового  навчання (100%) вчитель Єна Л.В. Найнижчий показник якості навчальних досягнень учнів у вчителів Савостіної С.А., Перехрест Т.С. (математика, фізика  по 40%,  що  на 4 %   більше   ніж за Ісеместр., але  це  свідчить про їх недостатню роботу щодо активізації пізнавальної діяльності учнів, формування предметної компетентності та використання диференційованого підходу до вибору завдань на уроках. За результатами перевірки виставлення тематичного та семестрового оцінювання адміністрацією школи  виявлено, що   виставлення  оцінок    учням  вчителем об’єктивне.

            Таблиця  якості викладання предметів вчителями наведений у додатку 6.

Для бажаючих учнів у школі проводився І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів. В олімпіадах брали участь 84 учня. Найбільш активними були учні-учасники трьох і більше олімпіад. Серед них: Соколова, ПисаренкоД.(8клас),ПлаховО.КуляушкінК,РезніковаВ(6клас),Клунна М.,Нестерова В(11клас)   Журі виявило 18 учнів, які виконали роботи на 70 і  більше балів, але участь у ІІ етапі взяли 14  учнів.

  На жаль, за кількістю набраних балів призових місць у ІІ етапі олімпіад учні посіли тільки 2 з української мови та літератури (Соколова В.-8кл) учитель Кришан Л.Г, з фізики ІІІ місце (Кіктьова Д.-7 кл) учитель Перехрест Т.С.

Результати олімпіади І туру свідчать про те, що школа має резерви для участі у ІІ турі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, однак недостатній  рівень підготовки учнів та зменшення кількості учнів, які отримали дипломи за І місце, пояснюється недостатньою діяльністю вчителів щодо роботи зі здібними дітьми.

          Тому в проведенні олімпіад залишається цілий ряд питань, які потребують розгляду, поліпшення організації, а саме: проведення глибокого аналізу, виявлення причин низьких результатів, вдосконалення методичної та організаційної роботи з обдарованими дітьми, підвищення рівня професіоналізму вчителів-предметників.

5  з учнів школи ( переможець шкільного етапу)  брали  участь  у   турі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені П. Яцика. На жаль, переможців ІІ туру школа не має.

4 з учнів школи ( переможець шкільного етапу)  брав  участь  у   турі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Т .Шевченка. На жаль, переможців ІІ туру школа не має.

       34 учня  школи  брали  участь  у  Всеукраїнському  природничому конкурсі

«Колосок»,       11  учнів   у   Всеукраїнському конкурсі  «Sanflowers», «Соняшник» 38учнів, 63 учня -  в інтернет –олімпіадах з зарубіжної літератури.,  історії України, інформатики, української мови, основ здоров’я.

          Тому слід зазначити, що робота з інтелектуально обдарованими учнями ведеться, але невисокий відсоток переможців з числа учнів школи говорить про її недостатній рівень.

На якість та результативність навчально-виховного процесу також впливає  відсоток   відвіданих   учнями   занять.

Значна    кількість уроків пропущена  через  хворобу серед учнів 3та 4 класів.  Також кількість пропусків через хворобу пов’язана з перебуванням на лікарняному деяких учнів 6 кл (Явтушенко О), 10 кл –Чепегін М. Найбільше пропустили уроків з поважної причини учні 8 класу..

Зі 125 учнів школи таких, що пропускали заняття без поважних причин, 2018-2019 н.р. не було.

 

Виховна та позакласна робота

      Виконуючи завдання і реалізуючи основні принципи виховної роботи, педагогічний колектив школи орієнтуються на нормативно – правову базу з питань виховної роботи, а саме Закони України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», «Концепцію виховання дітей та молоді», «Концепцію громадянського виховання», «Національну доктрину розвитку освіти», «Конвенцію про права дитини», «Декларацію прав дитини», «Основні орієнтири виховання …» та нормативно – правові акти, документи Міністерства освіти і науки України, обласного управління освіти, органів місцевого самоврядування.

         Для їх реалізації у школі був розроблений план виховної роботи навчального закладу та плани виховної роботи класних керівників. Ці плани охоплюють всі напрямки виховання: патріотичне, правове, моральне, художньо-естетичне, трудове, фізичне, екологічне, превентивне та включають в себе календарні, традиційні шкільні свята, заходи, конкурси, міські заходи щодо втілення національної програми  « Діти України», «Комплексної програми профілактики злочинності і бездоглядності», «Програми профілактики ВІЛ-інфекцій», Програми, затвердженої Міністерством освіти і науки України «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України», заходів щодо зміцнення моральності та утвердження здорового способу життя.

    Виховна робота педагогічного колективу була підпорядкована проблемній темі школи «Креативна освіта в школі як основа розвиткуособистості». Виховна робота була спланована та спрямована на досягнення головної мети «Національно-патріотичне виховання в контексті розвитку духовного потенціала особистості дитини»–– громадянина України.

      Виконання завдань і реалізація основних принципів виховної роботи протягом І- семестру  здійснювалися за основними напрямками:

- ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави; 
- ціннісне ставлення особистості до людей; 
- ціннісне ставлення особистості до природи; 
- ціннісне ставлення особистості до мистецтва; 
- ціннісне ставлення особистості до праці; 
- ціннісне ставлення особистості до себе.

       В основу діяльності школи покладено принцип гуманізму, демократизму, незалежності від політичних, громадських організацій, поєднання загальнолюдського і національного взаємозв’язку, розумового, морального, фізичного і естетичного виховання, науковості, диференціації, індивідуалізації змісту і форм освіти, розвиваючого характеру навчання.

Виховна робота школи спрямована на вирішення таких завдань:

• створення умов для розумового, духовного, морального, фізичного розвитку учнів;

• турбота про здоров'я учнів, пропаганда здорового способу життя;

• естетичне, екологічне та трудове виховання як одна з складових підготовки учнів до дорослого життя;

•продовження спільної роботи  психолого-педагогічної  служби з педагогами, учнями, батьками;

• виховання громадсько-патріотичних якостей завдяки продовженню краєзнавчої та воєнно-патріотичної роботи.

Протягом  2018-2019 н.р. в школі були проведені такі заходи:

Свято «День знань»;

День визволення  Донбасу від фашистських загарбників;

Олімпійський тиждень « Щасливі українські діти – здорові,мужні,сильні,спритні»

День партизанської слави;

День пам’яті жертв Бабиного Яру;

Конкурс композицій із природного матеріалу «Щедра осінь 2018»

Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана;

Свято до Дня вчителя;

Свято до Дня захисника України та День Українського козацтва;

Змагання «Нумо, хлопці – козаки!»

День визволення України від фашистських загарбників;

День української писемності та мови;

День Гідності і Свободи;

День пам’яті жертв голодоморів;

Осінній карнавал «Я люблю Україну»;

Міжнародний день інвалідів;

День Збройних сил України;

Всеукраїнський тиждень права;

Казкова програма  до Дня Святого Миколая;

«Різдвяний вертеп»

Проведення акцій: «Милосердя», «Щастя на крилах», до Дня інваліда «Відкрий себе – подаруй любов», «З дідом Морозом у кожен дім»; написання листів та виготовлення оберегів український воїнам; до Дня Св. Миколая «Добро починається з тебе»

Тижні безпеки життєдіяльності в період осінніх та зимових канікул.

         Учні школи брали  участь у міському змаганні «Веселі старти»,де посіли призове місце. В рамках реалізації плану національно-патріотичного виховання школа була учасником міського конкурсу «Шкільний календар» та конкурсу презентацій виховної роботи школи з даного напрямку. 

Профорієнтаційно-мотиваційне змагання «Обери майбутнє».

Над реалізацією мети і завдань виховної роботи в школі в 2018-2019 навчальному році  працювало 11 класних керівників, педагог-організатор, психолог, заступник директора з навчально-виховної роботи.

Одним з аспектів національно-громадянського виховання є прищеплення учням гордості за свою Батьківщину, любові до рідного краю, його традицій..

У рамках екологічного виховання  у  2018-2019 н.р. відбулись трудові екологічні десанти з покращення та благоустрою прилеглої до школи території. Плідно працювали і старшокласники, приводячи до ладу пришкільну ділянку, сквер в центрі села, впорядковували меморіал загиблим воїнам, що визволяли наше село.

З метою попередження та профілактики негативних проявів в учнівському середовищі протягом семестру класні керівники проводять батьківські збори , на яких розглядаються питання щодо роз’яснення нормативних актів , які зобов’зують батьків нести адміністративну та кримінальну відповідальність за ухилення від навчання та виховання їх неповнолітніх дітей.

З метою профорієнтаційного спрямування на  базі школи систематично відбуваються зустрічі учнів випускних класів з представниками вищих навчальних закладів, коледжів. Класними керівниками протягом І семестру проводились виховні години за темами: «Я обираю професію», «Моя майбутня професія».

Велику допомогу класним керівникам у проведенні профорієнтаційної роботи надавала психолог  школи. Анкетування учнів, індивідуальні бесіди з ними, групова та індивідуальна робота, виступи на класних батьківських зборах, консультації для батьків – все це сприяє визначенню учнів з майбутнім.

                Постійний помічник у виборі професії не тільки для класного керівника, а й для кожного учня – шкільний бібліотекар.

Морально-правове виховання учнів школи реалізовувалося через проведення тижня правової освіти у жовтні, Всеукраїнського тижня права у грудні , конкурсу плакатів та малюнків «Права очима дітей», батьківських зборів, консультацій  для батьків, тематичних виховних годин:

· «Права дитини» (1-4 класи),

· «Закон на сторожі прав дитини» (5-6 класи),

· «Проти насилля в сім’ї» (7-8 класи),

· «Стосунки між однокласниками в учнівському колективі» (9-10 класи).

      24 листопада до Дня пам'яті жертв голодомору в нашій школі відбувся відкритий захід , присвячена жертвам голодоморів  1932-1933 років. Учні 7 та 11 класів підготували виступи. Вся школа вшанувала померлих хвилиною мовчання.

З 28 по 30 листопада були проведені заходи до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Учні 5-11 класів брали участь у конкурсі малюнків «Снід – чума ХХІ ст.». У 10 класі провели тренінг на тему «Зупинимо СНІД»; в 11 класі – усний журнал «Життя в наших руках»; в 7 та 9 класі виховна година «Знати для того щоб жити»; у 8 класі – лекція «СНІД – чума ХХІст.».

У школі постійно здійснюються заходи, які спрямовані на формування в учнів поваги до Конституції України, символів держави. У кожному класі створені куточки державної символіки, проводяться щотижневі лінійки, на яких звучить Гімн України.

Класні керівники здійснюють постійний контроль за відвідуванням занять учнів, за успішністю знань, проводять необхідні педагогічні консультації з батьками учнів, обстежують умови проживання дітей в сім’ї, вивчають характер та прояви особистості учнів, здійснюють всю виховну роботу з дітьми девіантної поведінки, зустрічаються з учнями та їх батьками за місцем мешкання, проводять роботу по залученню учнів в гуртки та секції за інтересами, залучають до роботи у класі та в школі.

На внутрішкільному обліку стоять 6 учнів. З ними проводиться постійна робота по профілактиці правопорушень, бесіди, анкетування, працює психолог за окремим планом роботи. Класними керівниками складено план колекційної роботи, ведуться щоденники спостережень, профілактичні бесіди з батьками, відвідування на дому.

Питання роботи школи з профілактики дитячої бездоглядності та попередження злочинності серед неповнолітніх розглядалися на засіданнях педради, нарадах при директорі, засіданнях МО класних керівників та на засіданнях Ради профілактики.

Впровадження естетичного виховання, культури, емоційного сприйняття навколишнього світу, самосвідомості та естетичного смаку в музиці, кіно, архітектурі, побуті учнів наполегливо проводили класні керівники, вчителі, адміністрація школи.

Для попередження порушень поведінки учнів школи на перервах, станом на 03.09.2018 року складений графік чергування по школі учнів та вчителів . Слід зазначити , що всі класи відповідально  протягом І семестру ставилися до обов’язків чергування.

Приділялося багато уваги організації дозвілля та відпочинку школярів у позаурочний час. При школі працюють гуртки: музичний, футбол, танцювальний, вокальний.

Проаналізувавши роботу «Шкільної держави» за рік , можна визначити коло питань, над якими необхідно працювати у наступному  навчальному році:

1. Удосконалення волонтерського руху для співпраці з ветеранською організацією села;

2. Впровадження рейтингової оцінки діяльності учнівського колективу.

3. Пошук нових цікавих форм проведення виховних заходів.

4. Активізація діяльності школи «Лідер».

 

Правовиховна робота

         Правовиховна робота в навчальному закладі спланована та проводиться на належному рівні.У навчальному закладі з учнями організовано такі форми правового навчання і виховання:

- тематичні   класні години

- лекції, бесіди на правову тематику.

- анкетування.

- зустрічі з працівниками правоохоронних органів.

- уроки правознавства.

- олімпіади з правознавства.

- індивідуальні бесіди з важковиховуваними учнями.

- батьківські лекторії.

- відвідування проблемних сімей вдома.

         Практичним психологом школи регулярно і ефективно проводяться бесіди та діагностичні досліджєення з учнями групи ризику та учнями, що потрапили у складні життєві умови. Та все ж за звітній період траплялись випадки протиправної поведінки учнів, зокрема тютюнопаління під час перерв, агресивна поведінка, пропуски занять без поважних причин. Проте, за рахунок постійної профілактичної роботи, співпраці з органами внутрішніх справ, на обліку в кримінальній міліції у справах неповнолітніх  учні школи відсутні.

         У школі працювала лекторська група «Феміда» під керівництвом вчителя Тащенко Т.М.Учасниками цієї групи булли прочитані ряд лекцій по класах.

Контрольно-аналітична робота

 

         Контрольно-аналітична робота є невід’ємною складовою роботи адміністрації закладу і проводиться з метою надання методичної допомоги педагогічним працівникам.

         Згідно плану роботи на рік контролю підлягала робота:

  • вчителів, що атестуються;

  • стан виховної роботи в 5-8 класах;

  • стан викладання та рівень навчальних досягнень з біології, фізичної культури, української мови, трудового навчання;

  • організація індивідуального навчання;

  • стан ведення учнівських зошитів;

  • стан ведення щоденників учнів 2-4 класів;

  • стан ведення класних журналів, особових справ учнів, обліку запису інструкцій з техніки безпеки;

  • виконання навчальних програм та планів;

  • підготовка до ДПА та ЗНО

Результати перевірки були висвітлені  в довідках і узагальнені наказами по школі, рішеннями нарад при директору, педагогічних рад, донесені до відома вчителів, розроблені шляхи усунення недоліків перевірки.

 

Заохочення вчителів та учнів

           Одним з методів стимулювання будь-якого виду діяльності є заохочення та покарання. Вчителів школи: Перехрест Т.С.,вчителя математики, Кришан Л.Г, вчителя української мови та літератури, вчителя трудового навчання Єну Л.В.,  Калінченко А.В, Галушка Л.М.,Соколову Н.В. , вчителів початкових класів, педагога – організатора Мартинову А.В., було нагороджено Грамотами Управління освіти Соледарської міської ради та Грамотами адміністрації школи  за плідну роботу з обдарованими та якісну підготовку учнів до предметних олімпіад та творчих конкурсів.

  

Робота допоміжних служб

Допомогу педагогічному колективу надавала бібліотека закладу по підготовці заходів як з учнями так і з педагогами:

  • виставки книг,

  • бесіди по збереженню підручників,

  • бібліотечні уроки,

  • поповнення бібліотеки подарунковими книгами,

  • проведення рейдів «Живи, книго!».

         Загальний фонд бібліотеки на кінець навчального року становить – 14425 із них: художня література – 8181 книг; підручники – 3941 книг.

         В закладі на 0,5 ставки працював  практичний психолог, яка разом з адміністрацією надавала  відповідну допомогу класним керівникам вчителям та учням, батькам.  На даний момент практичний психолог Фоменко Д.С. перебуває у  соціальній відпустці по догляду за дитиною.

            За штатним розписом у  школі 1 ставка медичної сестри. На цій посаді працюють медсестри Рудченко І.В. та Шишко О.В. за сумісництвом, що обслуговують не тільки учнів,  а й вчителів, працівників, контролюють своєчасне проходження медоглядів та розподіл учнів на групи за станом здоров’я для занять фізичною культурою.

7.png

Щорічно після закінчення навчального року починає працювати пришкільний табір з денним перебуванням  для учнів 1-7 класів та соціально-незахищених категорій школярів.  Влітку  2019 року  35 учнів школи відпочили у пришкільному таборі «Діамант» за рахунок бюджету Соледарської міської ради. Користуючись нагодою, хочу подякувати начальнику табору Мартиновій А.В., вихователям та обслуговуючому персоналу.

         Важко уявити роботу школи без обслуговуючого персоналу, до складу якого входить 11 чоловік. З 01.04.2019 року в штатному розписі відбулися зміни. Посада основного кочегара замінена на посаду електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування.

        Дякуючи  невтомним рукам молодшого обслуговуючого персоналу,  територія нашого закладу завжди в належному порядку, вчасно проводяться ремонтні роботи.  У вересні 2018 року надзвичайно затишна та прибрана школа зустріла школярів.

                                                  

Соціальний захист

         Соціальна підтримка дітей пільгових категорій, що навчаються у школі, проводиться згідно з діючим законодавством.  2 рази на рік складаються та поновлюються списки учнів соціально - незахищених категорій. Кількість дітей у них становить:

14.png
16.png
15.png

Ці діти постійно перебувають у центрі уваги адміністрації школи. Для них була організована участь  у новорічних заходах з подарунками, безкоштовне відвідування вистав у БК, циркових вистав,  оздоровлення у пришкільному дитячому таборі. Деякі діти з пільгових категорій за кошти місцевого  бюджету мали змогу оздоровитися у дитячих обласних санаторіях. З опікунами  дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримується постійний зв'язок класними керівниками, практичним психологом, адміністрацією школи.

 

 Профорієнтаційна робота

          Завдання профорієнтаційної роботи цілком збігається із завданнями загальноосвітньої школи, визначеними  Законом про освіту. Це підготовка учня до обґрунтованого вибору професії, що задовольняє як особисті інтереси, так і суспільні потреби. Вона містить такі види профорієнтаційної діяльності:

- професійна інформація (учні отримали роздатковий матеріал про професії, які користуються найбільшим попитом на ринку праці; проведено просвітницькі заходи, які дали змогу розширити знання учнів про світ професій; працює інформаційний портал);

-  професійне виховання (учні старшокласники навчились складати резюме; ознайомилися з законодавством України про працю неповнолітніх; практичний психолог ознайомив дітей з основними питаннями, що можуть бути поставлені при співбесіді та телефонній розмові метою яких є працевлаштування).

- зустрічі з представниками різних професій та вищих навчальних закладів.

       Профорієнтаційна робота спрямована на формування психологічної готовності учня до трудової діяльності. Важливо заздалегідь дізнатися, чи відповідають  професійні інтереси випускників їх здібностям та особливостям характеру.

       Очевидно, що не тільки  практичний психолог працює в даному напрямі. Питаннями професійного вибору займаються і класні керівники. Принципово важливо є питання про конструктивну взаємодію фахівців, які працюють у різних професійних напрямах усередині школи (не дивлячись на те, що кожний має свою професійну специфіку). Такої взаємодії можна досягти за допомогою організації та підготовки спільних заходів. Школу протягом року приїздили представники навчальних закладів І-ІІІ рівнів акредитації з профорієнтацією

 

 Співпраця з батьками

         Виховання учня в школі і сім’ї – щоденний нерозривний процесс і оскільки це спільна справа сім’ї і школи, то звичайно велика увага приділяється роботі з батьками. Тому педагогічний колектив працює у тісній співпраці з батьківським колективом з метою створення найсприятливіших умов для самореалізації та розвитку школяра. Батьки є соціальним замовником школи, а тому беруть активну участь у навчально-виховному процесі. Вони є учасниками позакласних заходів, пов’язаних з професіями, світом захоплень, родинними святами. Класні керівники тісно співпрацюють з сім’ями своїх вихованців: відвідують дитину вдома, спілкуються з родиною. Свої спостереження заносять до щоденника психолого-педагогічних спостережень.

         У 2018/2019 році  проведено 3 засідання шкільного батьківського комітету; 3 загальношкільних батьківських зборів, на яких виступили директор та практичний психолог, вчителі. Класні батьківські збори проходять 1 раз на четверть. На всіх зборах піднімаються ті питання, які в даний час є найбільш актуальними.

         Хочу подякувати батькам за плідну співпрацю та розуміння.

 Збереження і зміцнення здоров’я учнів та працівників

         Медичне обслуговування учнів та працівників школи організовано відповідно до нормативно-правової бази. Для якісного медичного забезпечення учнів та вчителів у закладі обладнаний медичний кабінет, де працюють  шкільні  медичні  сестри, яка організовують  систематичне та планове медичне обслуговування учнів, забезпечують  профілактику дитячих захворювань. Щорічно на базі  міської лікарні м Соледар та ФАПу с.Бахмутського  діти проходять медичне обстеження. . Відповідно до результатів медичного огляду дітей, на підставі довідок лікувальної установи у школі формуються медичні групи, а також уточнені списки учнів підготовчої, основної групи та групи звільнених від занять фізичною культурою на навчальний рік. Відповідно цих списків видається наказ по школі.       Медичне обслуговування працівників школи організовано також на базі міської  лікарні м.Соледар та ФАПу с.Бахмутського   . Вони щорічно проходять поглиблений медичний огляд у серпні за графіком кабінету профогляду медичної установи. Працівники їдальні проходять медичні огляди два рази на рік. Огляди відбуваються за рахунок держбюджету. Проходження медичного огляду фіксується в санітарних книжках установленого зразка, які реєструються і зберігаються у медсестри школи. До початку роботи пришкільного оздоровчого табору працівники теж проходять медичний огляд.

         Важливим аспектом збереження здоров’я учнів є створення умов для раціонального харчування дітей протягом перебування у школі. Організація харчування учнів закладу регламентується законами України «Про освіту» (ст. 25), «Про загальну середню освіту» (ст..22), «Про охорону дитинства» (ст. 5), Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», іншими нормативними документами. Згідно з вищезазначеними документами, учні 1-11 класів забезпечуються гарячим одноразовим харчуванням. Як додаток до денного раціону дітей у школі працює буфет.

           При плануванні роботи на наступний н.р. потрібно включити такі оздоровчі заходи як проведення традиційного Дня здоров’я, бесід з лікарями міської лікарні, показ відеофільмів про шкоду куріння, наркотиків, алкоголю, пропаганду здорового способу життя,  виступи шкільної медсестри на батьківських зборах, у класах. У планах виховної роботи кожного класного керівника є розділ «заходи по збереженню житя і здоров’я дітей», де запланована певна робота оздоровчого характеру з класом.

 

Стан охорони праці та безпеки життєдіяльності

         Робота з охорони праці, безпеки життєдіяльності, виробничої санітарії, профілактики травматизму дітей у побуті та під час навчально-виховного процесу визначається у діяльності педколективу як одна із пріоритетних і проводиться відповідно до Законів України «Про охорону праці», «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», Державних санітарних правил і норм улаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організацій навчально-виховного процесу, та інших численних нормативних актів, які регламентують роботу школи з цих питань. Стан цієї роботи знаходиться під постійним контролем адміністрації школи. Наказом по школі призначається відповідальний за організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності у закладі.

         На початку навчального року, напередодні канікул та святкових днів проводяться інструктажі з безпеки життєдіяльності серед учнів, відпрацьована програма вступного інструктажу. Проводяться цільові інструктажі з учнями перед екскурсіями, походами, спортивними змаганнями. У школі в наявності необхідні журнали з реєстрації всіх видів інструктажів з питань охорони праці. Кожна класна кімната має необхідний перелік документації з питань безпеки життєдіяльності. Також у приміщеннях школи розміщено кілька стендів по безпечній поведінці. Питання охорони праці та попередження травматизму постійно знаходиться на контролі в адміністрації. Контроль за проведенням інструктажів перед екскурсіями, поїздками, змаганнями покладений на ЗВР, яка фіксує їх у спеціальному журналі. Контроль за іншими видами  інструктажів на голову комісії з охорони праці 

        Вивчаючи стан травматизму серед учнів, можна відмітити, що в навчальному закладі здійснюється належна робота щодо попередження нещасних випадків, створення безпечних умов навчання. За рік зафіксовано   2 випадки травмування працівників школи та 4  учнів. В школі розроблено низку заходів щодо попередження травматизму учнів, проведена відповідна робота з учнями та  учителями. Причини виникнення травм з’ясовуються, аналізуються, відповідно до цього складаються акти та проводяться профілактичні заходи.

                                        Фінансово-господарська діяльність

         Будівля школи прийнята в експлуатацію  в1975 році. Але незважаючи на значний вік та зношеність, адміністрація школи разом з коллективом вчителів, працівників, батьків постійно працює над удосконаленням матеріально-технічної бази, підтриманню її у робочому стані. Фінансування потреб школи проводиться централізованою бухгалтерією Управління  освіти Соледарської міської ради. Бухгалтерією здійснюються  проплати за спожиті школою енергоносії, водопостачання, вивіз сміття, Інтернет Завдяки злагодженості відповідальних за економію працівників, школа не виходить за ліміти спожитих енергоносіїв. В цьому навчальному році

 

За бюджетні кошти:

1. Замінено водяний насос на опалення.

2. Встановлено 16 вікон в спортивному залі.

3. Зроблена капітальна промивка зовнішньої каналізаційної системи.

4. Закуплена фарба для фарбування стін, панелів, плінтусів, сходів, дверей, туалетів, шкільної їдальні.

5. Заміна димового насосу та ремонт котла.

6. Встановлено 2 вуличних ліхтарі.

 

За спонсорські та батьківські кошти:

1. Зроблено відкоси на вікнах у спортивному залі за рахунок ДОН ІВКО і С.

2. Отримано стартову та фінішну шпаклівки від Кнауф Гіпс Донбас для шпаклювання стелі в туалетах та коридорі ІІ поверсі.

3. Закупівля бензину та комплектуючих для бензокосилки ( покос трави на шкільній території).

4. Замінено замок на вхідних дверях школи.

5. Зроблені відливи та замінений шифер над майстернею.

6. Придбання фарби  та офісного паперу для принтера.

7. Замінені краники на мийках та батареях опалювальної системи.

8. Заміна каналізаційних та зливних труб.

9. Шпаклівка та фарбування вхідних дверей.

10. Придбання фарби для підведення порогу та шкільного фундаменту.

11. Частковий ремонт меморіалу.

12. Від Кнауф Гіпс Донбас отримано гіпсокартон для відкосів на вікна в класних кімнатах.

13. В опалювальний період отримані дрова  від Кнауф Гіпс Донбас та СКП «Комунальник»

             

Управлінська діяльність

         Управління школою здійснюється згідно річного плану роботи школи, плану внутрішкільного контролю та календарних планів вчителів-предметників і планів виховної роботи класних керівників. Така система планування, що відпрацьована у школі і заснована на взаємодії всіх ланок, підрозділів та учасників навчально-виховного процесу, забезпечує координацію їх діяльності, єдність вимог, контролю та взаємоконтролю в процесі роботи, сприяє досягненню ефективності та вдосконаленню навчально-виховного процесу й забезпечує планомірний розвиток школи. 

           Контроль - це важлива, складна та об’єктивно необхідна функція управління. У школі ефективність здійснення контролю зумовлює якість реальних і подальше прогнозування бажаних показників розвитку закладу освіти, його навчально-виховного процесу та діяльності всього шкільного колективу. Контроль дозволяє тримати в полі зору управління найважливіші питання школи, своєчасно реагувати на відхилення від норми та на негативні явища, знаходити невикористані резерви, підтримувати оптимально трудову атмосферу в колективі. У школі адміністрацією використовується багато різних форм контролю за станом навчально-виховного процесу і , в першу чергу, таких традиційних як вивчення викладання стану предметів та виконання навчальних планів та программ, перевірка класних журналів, щоденників, зошитів тощо. Аналіз результатів внутрішньошкільного контролю знаходить відображення у рішеннях педагогічної ради школи, відповідних наказах по навчальному закладу. Крім контролю за рівнем знань та навчальних досягнень учнів проводяться систематичні дослідження стану відвідування занять та стану навчальної дисципліни. За результатами моніторингу адміністрація школи приймає певні управлінські рішення щодо конкретних учителів та учнів.

        Враховуючи сучасні вимоги, стиль керівництва  школою більш близький до демократичного, так як більшість рішень приймаються на основі врахування думки колективу й інтересів справи, створюється такий мікроклімат, коли успіхи кожного сприймаються позитивно, ініціатива й самостійність підтримується, повноваження делегуються. У своїй роботі дуже хочу, щоб були з колегами партнерські стосунки, адже ми робимо одну справу і маємо бути зацікавлені в цьому. Проблеми обговорюються й виробляються різні варіанти рішення, з них обирається найбільш оптимальний, затверджується і в подальшому здійснюється. Основними формами спілкування є наради, індивідуальні бесіди, інформування. Контроль здійснюється не заради пошуку винних, а заради позитивного кінцевого результату. Дуже хочу всім подякувати за підтримку та розуміння!

 

                                                                                  Дякую за увагу!!!

000.png
2.png
1.png
3.png
3.png
2.png
4.png
5.png

Матеріально-технічне забезпечення школи

 

     Школа нараховує  

- 11 класних кімнат;

- 1 кімната самоврядування;

- 1 кабінет інформатики;

- 1 спортивний зал;

- комбінована навчальна майстерня з обробки металу і деревини;

- майстерня для обслуговуючих видів праці.

       Навчальний заклад має конференц зал, бібліотеку, книгосховище, кабінет психолога, медичний кабінет, кабінет заступників директора, кабінет технічного персоналу, роздягальня для учнів фізичної культури, шкільну їдальню. Всі навчальні приміщення оснащені мережою Інтернет.

img20200609_14060396.jpg

Звіт директора школи за 2019-2020 навчальний рік

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg

Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти

img20210323_15074459.jpg
img20210325_11260376.jpg
img20210325_11264646.jpg

Звіт директора школи 
за 2020-2021 н.р.

1-2.png
3.png
bottom of page